728 x 90

Кой кога ще кара на първите тестове в Барселона

    Днес стартира първата 4-дневна тестова сесия преди сезон 2019 във Формула 1 и всички отбори, без Williams, ще карат с новите си коли от първия час. Днес е представянето на новата кола на Alfa Romeo, с която Кими Райконен вече навъртя 33 обиколки на „Фиорано”, а при пилотите също има сериозни промени – единствено Mercedes

    Днес стартира първата 4-дневна тестова сесия преди сезон 2019 във Формула 1 и всички отбори, без Williams, ще карат с новите си коли от първия час. Днес е представянето на новата кола на Alfa Romeo, с която Кими Райконен вече навъртя 33 обиколки на „Фиорано”, а при пилотите също има сериозни промени – единствено Mercedes и Haas запазиха пилотите си от миналата година, а при другите тимове има поне по 1 нов пилот.

    За световните шампиони Mercedes ще карат титулярите Люис Хамилтън и Валтери Ботас, като планът е двамата да се редуват на пистата по половин ден – от днес до четвъртък. Днес предиобед ще кара Ботас, утре денят ще започне Хамилтън, в сряда ще е Ботас, а в четвъртък – пак Люис.

    За Ferrari днес и в сряда ще кара Себастиан Фетел, а във вторник и четвъртък Шарл Льоклер. Същата схема ще използват и в Red Bull – Макс Верстапен днес и в сряда и вторник и четвъртък зад волана ще е Пиер Гасли.

    В Renault пък повтарят модела на Mercedes всеки ден по половин ден за Нико Хюлкенберг и Дениъл Рикардо. Днес започна Хюлкенберг, а следобед ще е ред на Дениъл, като той ще кара и в сряда сутрин, а във вторник и четвъртък сутрешните сесии ще са австралиеца.

    Карлос Сайнц ще е на пистата за McLaren днес и в сряда, а дебютантът Ландо Норис – във вторник и четвъртък. В Toro Rosso схемата е същата – Даниил Квят – днес и сряда и Алекс Албон във вторник и четвъртък.

    Най-интересна е програмата на Williams, тъй като тимът пропуска днешния ден – новата кола FW42 още не е готова. Затова утре сутрин ще кара Джордж Ръсел, а следобед зад волана ще е резервният пилот Никола Латифи. В сряда сутринта ще е Латифи, а след него Роберт Кубица и четвъртък първо ще кара Кубица, а след това Ръсел.

    Кими Райконен ще открие тестовете за Alfa Romeo – днес и в сряда, а Антонио Джовинаци ще кара във вторник и четвъртък.

    За Racing Point днес стартира Серхио Перес, който ще кара и в сряда, а другите два дни са за Ланс Строл.

    И накрая Haas – днес на пистата излиза Ромен Грожан, а утре – Кевин Магнусен. В сряда Грожан ще кара сутринта, а следобедната сесия е за тестпилота Пиетро Фитипалди. В четвъртък сутрин Фитипалди продължава, а Магнусен ще кара следобед.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт