728 x 90

Пожар в бокса на McLaren, трима леко пострадали

    Пожар в бокса на McLaren вчера прати в медицинския център на пистата трима пострадали, които обаче малко по-късно бяха освободени за домашно лечение от лекарите. Инцидентът стана вчера по време на снимачния ден, използван от тима, в хода на който трябваше да бъдат заснети клипове с новия болид на отбора MCL34 и сериен автомобил на

    Пожар в бокса на McLaren вчера прати в медицинския център на пистата трима пострадали, които обаче малко по-късно бяха освободени за домашно лечение от лекарите. Инцидентът стана вчера по време на снимачния ден, използван от тима, в хода на който трябваше да бъдат заснети клипове с новия болид на отбора MCL34 и сериен автомобил на марката.

    От тима потвърдиха за „малък пожар” в бокса и допълниха, че механиците са се справили сами с него с пожарогасителите, като са получили помощ от пожарникарите на трасето. Бяха потвърдени и медицинските прегледи на тримата членове на екипа, но нищо повече.

    По стечение на обстоятелствата пистата „Каталуня” до Барселона стана сцена на последния голям пожар в новата история на Формула 1 – малко след последната победа на Williams през 2012, донесена от Пастор Малдонадо, в боксовете на тима се подпали системата за зареждане на болидите с гориво. Този инцидент доведе до промяна на правилата, наложени от ФИА за зареждането на болидите с гориво в боксовете, не само на алеята пред тях.

    За 2019 тези правила бяха допълнително затегнати и за тестовете, след като наблюдателите на федерацията установиха, че някои отбори допускат по-свободна работа с горивото и зареждането по време на изпитанията в сравнение с нормите, които се прилагат в хода на състезателните уикенди.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт