728 x 90

Алонсо става посланик на McLaren

    Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо удължи договора си с McLaren и поема ролята на посланик на марката. Испанецът напусна Формула 1 в края на миналата година, а вчера се появи на тестовете в Барселона, където заяви, че подготовката му е подчинена на състезанието „24 часа на Индианаполис” през май. Освен посланическата роля,

    Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо удължи договора си с McLaren и поема ролята на посланик на марката. Испанецът напусна Формула 1 в края на миналата година, а вчера се появи на тестовете в Барселона, където заяви, че подготовката му е подчинена на състезанието „24 часа на Индианаполис” през май.

    Освен посланическата роля, Алонсо ще продължи да работи с инженерите и пилотите на McLaren, както и най-вероятно ще участва в тестовете на MCL34 в хода на сезон 2019 и ще помага за развитието на MCL35 – колата на McLaren за сезон 2020 във Формула 1.

    „Фернандо е част от семейството на McLaren – заяви шефът на тима Зак Браун. – Той има своето място в историята на отбора, но неговата история не е приключила. Той става наш посланик и така се присъединява към другия ни посланик – Мика Хакинен.”

    Алонсо определи като „голяма чест” посланическата роля за McLaren и обясни, че участието в „Инди 500” тази година е само „началото на съвместните му проекти” с тима.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт