728 x 90

Алонсо е готов да се върне във Формула 1

Алонсо е готов да се върне във Формула 1

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо заяви пред бившия си колега Рубенс Барикело, че веднага ще се върне във Формула 1, стига да получи оферта от отбор, с който може да печели състезания. Испанецът напусна Формула 1 в края на миналата година, след като прекара 4 сезона в McLaren, три от които в дъното на колоната.

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо заяви пред бившия си колега Рубенс Барикело, че веднага ще се върне във Формула 1, стига да получи оферта от отбор, с който може да печели състезания.

Испанецът напусна Формула 1 в края на миналата година, след като прекара 4 сезона в McLaren, три от които в дъното на колоната.

„Винаги ще ми липсва Формула 1, тъй като там са най-бързите коли на света – обясни Фернандо пред Рубенс в интервю за канала Acelerados в youtube.com. – Ако имам възможност да карам за топ отбор, както и шанс за победи, винаги ще кажа „да”, тъй като Формула 1 си е Формула 1.”

За съжаление на феновете на Алонсо обаче възможностите той да си намери място в силен отбор, който да може да печели състезания не са особено големи, поне до края на действието на настоящите технически правила.

Дори и да приемем, че Red Bull ще продължи да печели състезания с моторите на Honda, което е възможност под сериозен въпрос, отборите, за които говори Фернандо са три. Red Bull е невъзможна опция заради Honda и разправиите на Алонсо с мениджмънта на тима дали са го канили или не, като той обвини в лъжа Кристиан Хорнър и доктор Хелмут Марко.

В  и разправиите на Алонсо с мениджмънта на тима дали са го канили или не, като той обвини в лъжа Кристиан Хорнър и доктор Хелмут Марко.

В Mercedes първа резерва е Естебан Окон, който е много по-евтин и има огромен потенциал за развитие, а във Ferrari на мястото на Кими Райконен дойде Шарл Льоклер, който ще поеме ролята на №1 от Себастиан Фетел, когато германецът напусне или се откаже да се бори за титлата.

Алонсо допълни, че 2019 ще е натоварена година за него, тъй като той продължава с програмата в световния шампионат за издръжливост, където кара за Toyota и естествено, отново ще се пробва в „500 мили на Индианаполис”.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт