728 x 90

Рос Браун: Ferrari има реален шанс за титлата

    Някогашният технически директор на Ferrari и настоящ спортен директор на Формула 1 Рос Браун е уверен, че бившият му тим има повече от реални шансове за титлата този сезон. Но това беше вярно и миналата година, но Себастиан Фетел и Скудерията не успяха да се възползват от тази възможност. „Себастиан Фетел е повече от способен

    Някогашният технически директор на Ferrari и настоящ спортен директор на Формула 1 Рос Браун е уверен, че бившият му тим има повече от реални шансове за титлата този сезон. Но това беше вярно и миналата година, но Себастиан Фетел и Скудерията не успяха да се възползват от тази възможност.

    „Себастиан Фетел е повече от способен да спечели световната титла – обясни Браун. – В тима настъпи спокойствие, новата кола е бърза, Ferrari има всички шансове за титлата тази година.

    „През 2018 имаше трудности заради смъртта на Серджо Маркионе. Възникнаха сериозни търкания между Маурицио Аривабене и Матиа Биното и атмосферата в отбора не беше най-добрата.

    „Има и още нещо – ако искаш да победиш Люис Хамилтън и Mercedes, то трябва да си във върхова форма във всяка една област от представянето на един пилот и отбор във Формула 1. И според мен, този сезон Ferrari изглеждат още по-силни.”

    Браун допълни, че въпреки съпротивата на големите отбори във Формула 1, през 2021 година в световния шампионат ще има нова схема за разпределение на парите от наградните фондове. Според него, без справедливо разпределение на парите, във Формула 1 никога няма да влезе нов отбор и дори в Ferrari са признали това. Той потвърди, че в Liberty Media са наясно със значението и приноса на Черните кончета за развитието на спорта и тимът ще бъде компенсиран справедливо, но не и за сметка на другите отбори.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт