728 x 90

Спонсор натиска Хамилтън и Роси да си разменят състезателните машини

    Компанията за енергийни напитки Monster, която е личен спонсор на две от най-големите звезди в съвременния моторен спорт – Люис Хамилтън и Валентино Роси, отново натиска за шоу, в което двамата да разменят състезателните си машини. С други думи, Люис да се качи на Yamaha-та на Роси, а италианецът да седне за първи път в

    Компанията за енергийни напитки Monster, която е личен спонсор на две от най-големите звезди в съвременния моторен спорт – Люис Хамилтън и Валентино Роси, отново натиска за шоу, в което двамата да разменят състезателните си машини. С други думи, Люис да се качи на Yamaha-та на Роси, а италианецът да седне за първи път в болид от Формула 1 след тестовете за Ferrari преди години.

    Интересното е, че Monster се опитва да организира такова шоу от 3 години, но засега без успех. Сега обаче шансовете може би са по-големи, тъй като Monster е основен спонсор на Yamaha в MotoGP и от началото на годината замести Movistar на тази позиция.

    „Тази възможност се дискутира от години, но досега не сме успели да я реализираме”, обясни говорител на Yamaha, който допълни, че за момента няма твърду уговорка.

    Договорите на Хамилтън и Роси забраняват подобни експерименти, поне до края на новия сезон, който във Формула 1 приключва на 1 декември с Гран при на Абу Даби.

    През 2016 Mercedes организира тест на бившия съотборник на Роси Хорхе Лоренсо на „Силвърстоун”. Испанецът обаче вече не работи с Monster и сега рекламира Red Bull като пилот на Honda. Миналата година Red Bull организира тест с болид от Формула 1 на Toro Rosso за настоящия световен шампион в MotoGP Марк Маркес и съотборника му до края на 2018 Дани Педроса.

    Хамилтън е в Катар за първия състезателен уикенд в MotoGP този сезон, като Люис гостува на основния спонсор на Mercedes Petronas, който спонсорира сателитния тим на Yamaha SRT. Смята се, че Хамилтън се опитва да убеди шефовете си, че такава размяна с Роси ще е интересно събитие.

    Миналата година Хамилтън тества супербайк мотоциклет Yamaha R1 на испанското трасе „Херес”, като кара заедно със заводските пилоти на марката в шампионата Сам Лоус и Михаел ван дер Марк. По време на предсезонните тестове във Формула 1 в Барселона Хамилтън заяви пред медиите, че иска в близко бъдеще отново да се пробва на две колела.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт