728 x 90

Red Bull форсира развитието на новата кола

    Red Bull обяви, че ускорява развитието на новата си кола за сезон 2019 във Формула 1 – RB15. Това означава, че подобренията, които трябваше да се появят за Гран при на Китай в средата на април ще се използват от в първия старт за сезона – този уикенд в Австралия. Информацията беше потвърдена от моторспорт

    Red Bull обяви, че ускорява развитието на новата си кола за сезон 2019 във Формула 1 – RB15. Това означава, че подобренията, които трябваше да се появят за Гран при на Китай в средата на април ще се използват от в първия старт за сезона – този уикенд в Австралия.

    Информацията беше потвърдена от моторспорт съветника на тима доктор Хелмут Марко, който обясни пред Servus TV, че идеята за по-ранното използване на подобренията е на дизайнера на колата Ейдриън Нюи (на снимката).

    „Частите, които бяха планирани за третото състезание, сега ще се използват още в Мелбърн, благодарение на Ейдриън Нюи, който направи така, че те да са готови още сега”, обясни Марко.

    Той определи RB15 като „най-добрата кола”, създавана от Red Bull.

    „Оптимизмът ни е оправдан – допълни бившият пилот. – Според мен, ние сме след Ferrari като състезателно темпо, но пред Mercedes. Със сигурност, RB15 е най-добрата, но и най-скъпата кола в историята на Red Bull Racing, сега отново имаме шансове да се борим за победи.”

    Марко успя да привлече вниманието на медиите след края на предсезонните тестове, като обяви, че очаква пилотите на Red Bull да спечелят поне 5 победи този сезон.

    „Чух много хора да се съмняват във възможностите на Honda – обясни той. – Но никога досега не сме имали толкова безпроблемни тестове. Ако този сезон разполагаме с повече мощност, то е логично да се борим за нещо повече. Миналата година спечелихме 4 състезания, така че сега 5 победи е реалистична цел. Аз дори се надявам и на повече.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт