728 x 90

Льоклер: От Ferrari не ми позволиха да атакувам Фетел

Льоклер: От Ferrari не ми позволиха да атакувам Фетел

Шарл Льоклер завърши 5-и в първото си състезание за Ferrari, а във втората половина на надпреварата в Мелбърн догони съотборника си Себастиан Фетел, но така и не го атакува. Преди това, в първия завой след старта, Шарл, който тръгна пети, успя да догони стартиралия трети Фетел, който обаче му „затвори вратата” и го остави в

Шарл Льоклер завърши 5-и в първото си състезание за Ferrari, а във втората половина на надпреварата в Мелбърн догони съотборника си Себастиан Фетел, но така и не го атакува.

Преди това, в първия завой след старта, Шарл, който тръгна пети, успя да догони стартиралия трети Фетел, който обаче му „затвори вратата” и го остави в зоната за сигурност в битката за по-предна позиция.

„Когато догоних Себ, попитах по радиото дали мога да го атакувам, отвърнаха ми, че трябва да запазим позициите си – обясни Льоклер след финала. – А на старта наистина бях близо до Фетел, но той не ме видя в първия завой и затова трябваше да мина през тревата.

„Определено това не беше най-доброто ни състезание, 4-о и 5-о място, очаквахме да се представим по-добре, но пък от друга страна, трасето в Австралия е доста по-различно от другите.

„Мисля, че сме по-близо до Mercedes, отколкото изглеждаше днес.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт