728 x 90

Pirelli няма обяснение за проблемите на Ferrari

Pirelli няма обяснение за проблемите на Ferrari

Доставчикът на гуми на отборите във Формула 1 Pirelli няма обяснение защо изчезна темпото на фаворитите преди старта на сезона Ferrari, които обаче бяха в ролята на догонващ в първото състезание за годината – Гран при на Австралия в Мелбърн. На тестовете в Барселона в края на февруари и началото на март представянето на Сукудерията

Доставчикът на гуми на отборите във Формула 1 Pirelli няма обяснение защо изчезна темпото на фаворитите преди старта на сезона Ferrari, които обаче бяха в ролята на догонващ в първото състезание за годината – Гран при на Австралия в Мелбърн. На тестовете в Барселона в края на февруари и началото на март представянето на Сукудерията беше далеч по-убедително, но в Мелбърн Себастиан Фетел и Шарл Льоклер останаха едва 4-и и 5-и на финала.

Фетел се оплака от работата на гумите, като се оказа, че е имал проблеми с комплекта Soft, с който стартира, така и с по-твърдите Medium, с които кара след бокса до края на състезанието.

„Не знам защо стана така с представянето на Ferrari – обясни моторспорт директорът на Pirelli Марио Изола. – Може би не са успели да извлекат максимума от тези гуми, тъй като другите отбори нямаха такива проблеми.

„Гумите Medium работиха отлично с другите шасита – Red Bull и Toro Rosso са идеален пример за това. Пиер Гасли и Даниил Квят стартираха с тези гуми и записаха много обиколки, като в началото колите им бяха доста тежки. Валтери Ботас записа най-бързата обиколка за състезанието с тези гуми, при това 2 обиколки преди финала. Така че, не може да се каже, че Medium не са се представили добре. Може би проблемът е във Ferrari.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт