728 x 90

Хакинен: Сега ще е интересно как ще реагира Хамилтън

Хакинен: Сега ще е интересно как ще реагира Хамилтън

Валтери Ботас успя да изненада съотборника си в Mercedes Люис Хамилтън на старта на сезона във Формула 1 и го победи в Гран при на Австралия, като беше начело от старта до финала в Мелбърн. Двукратният световен шампион Мика Хакинен, който е част от мениджмънта на Ботас, прогнозира, че сега ще е изключително интересно да

Валтери Ботас успя да изненада съотборника си в Mercedes Люис Хамилтън на старта на сезона във Формула 1 и го победи в Гран при на Австралия, като беше начело от старта до финала в Мелбърн.

Двукратният световен шампион Мика Хакинен, който е част от мениджмънта на Ботас, прогнозира, че сега ще е изключително интересно да видим каква ще е реакцията на Хамилтън на тази атака на Ботас.

„Уверената победа на Валтери в Австралия провали много прогнози за началото на годината – обясни Хакинен. – Миналият сезон беше много труден и тежък за Валтери, но той отново е силен съперник, успя да се преобрази през зимата. В събота Ботас се бори за полпозишъна с Люис, а в неделя направи идеален старт от прашната част на пистата, излезе начело и контролира състезанието от старта до финала. Това е идеалното начало на сезона за него и това се отразява добре на увереността му.

„На мен много ми хареса краткото радио съобщение на Валтери след финала, което беше насочено към критиците му и което стана известно в цял свят… Валтери знае, че има талант, той се беше съсредоточил върху това да започне успешно сезона и използва всички критики срещу него, за да се мотивира.

„За да постигнеш нещо повече във Формула 1 е необходимо повече време, отколкото всички си мислят. На мен ми трябваха 7 години, за да взема първата си победа във Формула 1. Валтери кара 7-и сезон в световния шампионат и вече има 3 победи, които можеха да са 5, ако не беше това, което стана миналата година в Азербайджан и заповедите от бокса в Сочи.

„Оттук нататък ще е много интересно как ще реагира на това, което стана в Австралия, Люис Хамилтън. Всички ние знаем, че той се интересува само от победата, а сега беше победен от съотборника си. Сигурен съм, че Люис се надява, че този успех на Валтери ще остане единичен случай, но ако Ботас успее да спечели в Бахрейн и след това в Китай, то в динамиката в Mercedes и отношенията в тима, ще има промени. Така че, битката тепърва започва и ще е много интересна.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт