728 x 90

Бахрейн ще трябва да отговори на много въпроси

Бахрейн ще трябва да отговори на много въпроси

Гран при на Бахрейн е в края на март, но феновете на Формула 1 очакват втория старт за годината с огромен интерес заради неочакваната победа на Валтери Ботас в Мелбърн и изоставането на Ferrari – тимът, който беше фаворит след предсезонните тестове в Барселона. Бившият шеф на тима на Ferrari във Формула 1 Стефано Доменикали

Гран при на Бахрейн е в края на март, но феновете на Формула 1 очакват втория старт за годината с огромен интерес заради неочакваната победа на Валтери Ботас в Мелбърн и изоставането на Ferrari – тимът, който беше фаворит след предсезонните тестове в Барселона. Бившият шеф на тима на Ferrari във Формула 1 Стефано Доменикали също е на мнение, че състезанието в Бахрейн ще даде отговори на много въпроси. Днес Доменикали е шеф на Lamborghini, но продължава да следи внимателно представянето на Скудерията във Формула 1.

„Уикендът в Мелбърн се оказа сложен за Ferrari – призна Стефано. – Отборът не се представи на очакваното ниво и е трудно да кажем какво е разпределението на силите в началото на 2019 година. Все пак, да не забравяме, че трасето в Мелбърн е уникално, пистата в Бахрейн е много по-конвенционална и там много въпроси ще получат своите отговори.

„В Австралия новата кола на Ferrari се оказа по-бавна от необходимото. Дали причината е в шасито, в мотора или в гумите – не знам, но по скоростта на Фетел и Льоклер, както и времената, които те показаха, ясно е, че нещо не е наред. Но смятам, че още е твърде рано за остри реакции. В Бахрейн ще видим какво точно е положението в челото на класирането и къде точно се намира Ferrari.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт