728 x 90

Фетел: Шестима пилоти в битката за титлата във Формула 1

Фетел: Шестима пилоти в битката за титлата във Формула 1

4-кратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел очаква, че пилотите на трите големи тима ще участват в битката за титлата този сезон. След тестовете в Барселона преди началото на сезона специалистите сочеха Ferrari за фаворит за старта на кампанията, но в Мелбърн Mercedes записа двойна победа, а Фетел и Шарл Льоклер стигнаха едва до

4-кратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел очаква, че пилотите на трите големи тима ще участват в битката за титлата този сезон. След тестовете в Барселона преди началото на сезона специалистите сочеха Ferrari за фаворит за старта на кампанията, но в Мелбърн Mercedes записа двойна победа, а Фетел и Шарл Льоклер стигнаха едва до 4-ото и 5-ото място.

Макс Верстапен с Red Bull завърши трети, а новият му съотборник Пиер Гасли не стигна до зоната на точките, тъй като изостана още в квалификацията, където отпадна в първата част заради грешна стратегия на тима.

В Маранело са уверени, че представянето на новия автомобил на италианците SF90 в Мелбърн не отговаря на потенциала на колата и Фетел е на мнение, че ни очаква битка за титлата, която ще продължи цял сезон и ще е срещу много повече противници.

„И трите големи отбора имат потенциал да запишат много силен сезон – прогнозира Фетел. – Естествено, ние се надяваме, че аз и Льоклер ще сме пред всички останали, но мисля, че разликите ще са много малки.

„Гасли нямаше късмет в квалификацията в Мелбърн, но не мисля, че беше много по-бавен от Макс в хода на целия уикенд. Но неговото състезание беше провалено още от старта.

„В крайна сметка, шестимата пилоти на трите големи отбора ще участват в битката за световната титла, като ние се надяваме да участваме в нея до самия край.”

Настоящият световен шампион Люис Хамилтън даде сходна прогноза за сезона след Мелбърн, като обяви, че очаква „много интересна битка между трите отбора в челото на класирането”.

Британецът е уверен, че истинското разпределение на силите във Формула 1 този сезон ще стане ясно едва след Гран при на Испания, а преди това – в първите 4 състезания всеки може да стигне до по-сериозен успех или пък да се провали.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт