728 x 90

Алонсо обвини сайта на Формула 1 в лъжа

Алонсо обвини сайта на Формула 1 в лъжа

Официалният сайт на Формула 1 публикува вчера материал, в който бившият президент на Ferrari Лука ди Монтедземоло обяснява защо Фернандо Алонсо не е успял да спечели третата си световна титла с италианците. Най-общо, обяснението му се свежда до това, че испанецът е обвинявал тима за неуспехите си, а когато е побеждавал си е приписвал заслугите

Официалният сайт на Формула 1 публикува вчера материал, в който бившият президент на Ferrari Лука ди Монтедземоло обяснява защо Фернандо Алонсо не е успял да спечели третата си световна титла с италианците. Най-общо, обяснението му се свежда до това, че испанецът е обвинявал тима за неуспехите си, а когато е побеждавал си е приписвал заслугите за това.

Алонсо кара за Ferrari от 2010 до края на 2014, като на два пъти се бори за титлата в последното състезание за сезона, но така и не успя да стане световен шампион. Накрая Алонсо си издейства да бъде освободен предсрочно от договора му с Ferrari, след като през 2013 и 2014 представянето на тима рязко се влоши и испанецът изостана от Red Bull и McLaren.

В Twitter Алонсо написа, че Ди Монтедземоло никога не е заявявал това и допълни, че двамата с Лука са се състезавали „здраво, с цялото си сърце и до последния старт в шампионата”.

Алонсо напусна Формула 1 в края на 2018 година и тази година ще преследва втора победа в Льо Ман и ще стартира за втори път в „500 мили на Индианаполис” в преследване на т.нар „Тройна корона”.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт