728 x 90

Бърни се похвали с разговори за алтернативен на Формула 1 шампионат

    Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун се похвали, че е водил разговори с представители на два тима от световния шампионат за евентуалното му разцепване и основаване на нова надпревара. Признанията на британеца дойдоха дни, след като единият от участниците в разговора – шефът на Mercedes Тото Волф обяви, че на срещата не са говорили

    Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун се похвали, че е водил разговори с представители на два тима от световния шампионат за евентуалното му разцепване и основаване на нова надпревара. Признанията на британеца дойдоха дни, след като единият от участниците в разговора – шефът на Mercedes Тото Волф обяви, че на срещата не са говорили по тази тема и няма вариант шампионите да участват в нещо подобно.

    Сайтът facefans.net съобщи по-рано този месец, че в хода на предсезонните тестове Тото Волф, както и основният акционер в Racing Point Лорънс Строл са гостували на Екълстоун в дома му в Гщаад, където в срещата е участвал и бившият президент на Ferrari Лука ди Монтедземоло.

    В последните 20 години винаги когато стане въпрос за шампионат, алтернатива на Формула 1, това се използва като инструмент за натиск върху собственика на търговските права на спорта и ФИА. Сега същият номер може би се прилага и спрямо Liberty Media – новият основен акционер във Формула 1, който планира сериозни промени за сезон 2021.

    Самият Бърни обясни, че идеята за алтернативен шампионат на Формула 1 не е много перспективна, тъй като е „невъзможно да се договориш с всички, а докато преговаряш с тях, те постоянно си променят мнението”.

    Вчера представители на Liberty Media представиха на отборите във Формула 1 и ФИА плановете си за промени от 2021, които включват ново разпределение на приходите от търговските права, нови технически правила и таван на бюджетите на участниците в спорта.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт