728 x 90

Грожан – №41 по доходи във Франция

    Френският пилот на Haas във Формула 1 Ромен Грожан се класира на 41-о място по доходи сред спортистите в родината си. Класацията е на вестник L’Equipe, като в Топ 3 влизат само футболисти. Лидер за 2018 година е Антоан Гризман с 33 милиона евро, следват Пол Погба с 22,1 милиона евро и Карим Бензема с

    Френският пилот на Haas във Формула 1 Ромен Грожан се класира на 41-о място по доходи сред спортистите в родината си. Класацията е на вестник L’Equipe, като в Топ 3 влизат само футболисти.

    Лидер за 2018 година е Антоан Гризман с 33 милиона евро, следват Пол Погба с 22,1 милиона евро и Карим Бензема с 22 милиона евро.

    С годишен приход от 5,5 милиона евро Грожан е класиран 41-и, но пък е първият пилот от Формула 1, намерил място в тази класация от времето на Оливие Панис, който за последно попадна в нея през 2005 година.

    „Договорът ми с Haas F1 определя една сума, която аз получавам като заплата и бонуси, които зависят от спечелените точки през сезона. Така че всяка една точка увеличава заплатата ми. В огромната си част доходите ми идват от заплатата от Haas, а останалото са от личните ми спонсори”, поясни Грожан.

    Според неофициална информация, през 2018 тимът е платил на Грожан почти 4,5 милиона долара, останалото идва от спонсорите му. Но точно за сезон 2018 французинът е осъществил сериозен скок в приходите, тъй като заплатата му през 2017 беше едва 1,5 милиона долара.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт