728 x 90

Фетел: Ferrari май няма предимство в максималната скорост

Фетел: Ferrari май няма предимство в максималната скорост

Себастиан Фетел смята, че идеите, заложени в новата кола на Ferrari SF90 са променили сериозно характера на болида – италианците вече не разполагат с най-бързата кола на правите, но пък постигат много по-висока скорост в завоите. Германецът обаче направи уговорката, че ще има нужда от още информация за поведението на колата, за да докаже това

Себастиан Фетел смята, че идеите, заложени в новата кола на Ferrari SF90 са променили сериозно характера на болида – италианците вече не разполагат с най-бързата кола на правите, но пък постигат много по-висока скорост в завоите. Германецът обаче направи уговорката, че ще има нужда от още информация за поведението на колата, за да докаже това свое твърдение.

Миналата година максималната скорост на правите беше една от най-силните страни на Скудерията, но пък в началото на този сезон Фетел и Шарл Льоклер определено нямаха достатъчно скорост на правите.

Съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко предположи преди старта в Бахрейн този уикенд, че отстъплението на Ferrari в Мелбърн може да се дължи на проблеми с охлаждането и затягането на правилата за двигателите за сезон 2019.

„Факт е, че в Мелбърн губехме време навсякъде – обясни Фетел. – Навсякъде, включително и на правите. Но още е рано за някакви сериозни заключения.

„Миналата година разполагахме с много ефективен автомобил и може би в края на 2018 не ни достигаше малко аеродинамично притискане, но това беше така, тъй като искахме най-високата скорост на правите.

„Тази година новата ни кола е сякаш по-различна, много е бърза в завоите, но пък е малко по-бавна на правите.

„Все още обаче нямаме достатъчно информация, карали сме твърде малко тази година, трябват повече състезания, за да имаме по-точно преценка.”

В Австралия Фетел остана на над 1 минута зад победителя Валтери Ботас, а предимството на Ferrari от тестовете в Барселона изчезна. За състезанието в Бахрейн шефът на тима Матиа Биното обяви, че са направени „корекции” по SF90, които трябва да подобрят представянето на Фетел и Льоклер, които останаха 4-и и 5-и в Австралия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт