728 x 90

Мик Шумахер дебютира за Ferrari във Формула 1

    Синът на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер – Мик, дебютира днес за Ferrari в първия от двата дни тестове на пистата „Сахир” в Бахрейн. 20-годишният Мик дебютира този сезон във Формула 2 и през уикенда записа добро представяне в Бахрейн – осмо и шесто място в първите два старта за сезона. През

    Синът на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер – Мик, дебютира днес за Ferrari в първия от двата дни тестове на пистата „Сахир” в Бахрейн.

    20-годишният Мик дебютира този сезон във Формула 2 и през уикенда записа добро представяне в Бахрейн – осмо и шесто място в първите два старта за сезона. През миналата година Мик спечели европейската титла във Формула 3 и сега продължава с Prema.

    Днес Шумахер-младши, който е придружен на теста от майка си Корина кара за Ferrari, а утре ще е зад волана на болида на Alfa Romeo.

    Още през зимата от двата тима потвърдиха, че има шанс Мик да кара за тях на тестовете в Бахрейн, но нямаше нищо сигурно, въпреки че в началото на годината Шумахер-младши влезе в академията за млади пилоти на Ferrari.

    Другата интересна новина за този тест е завръщането на Фернандо Алонсо, който ще кара за McLaren и Pirelli и от него се очаква ценна информация за представянето на новия MCL34, с който Ландо Норис стигна до 6-ото място в Гран при на Бахрейн в неделя.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт