728 x 90

Култард: Алонсо може да се върне още тази година

    Противно на обясненията на Фернандо Алонсо, че едва ли ще се върне във Формула 1, бившият пилот в световния шампионат Дейвид Култард е прогнозира, че испанецът има други планове. Стига McLaren да може да се бори отново за подиуми, то Алонсо ще размисли за Формула 1, прогнозира шотландецът. „Ако Фернандо усети, че има реален шанс

    Противно на обясненията на Фернандо Алонсо, че едва ли ще се върне във Формула 1, бившият пилот в световния шампионат Дейвид Култард е прогнозира, че испанецът има други планове. Стига McLaren да може да се бори отново за подиуми, то Алонсо ще размисли за Формула 1, прогнозира шотландецът.

    „Ако Фернандо усети, че има реален шанс да се качи на подиума, то той може да се върне – обясни Култард, който сега се изявява като тв репортер и анализатор. – Защото има състезания, където превъзходството на Mercedes и Ferrari не е безспорно. Red Bull вече показаха, че могат да печелят срещу тях, при това не само в Монако.

    „Ако прогресът в McLaren продължи и тимът се приближи до челото, а Фернандо усети, че с негова помощ отборът може да качи една кола на подиума, то наистина може да се върне. Нямам никакви съмнения във Фернандо, той има достатъчно желание и смелост, да покаже, че все още е сред най-добрите пилоти.”

    Тази седмица Алонсо обясни, че след „24 часа на Льо Ман” в средата на юни ще прави планове за следващия сезон, но прогнозира, че завръщането му във Формула 1 е малко вероятно, освен ако не си намери място в тим, с който да се бори за световната титла. McLaren определено все още не може да му предложи това, но предположението на Култард е повече от интересно.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт