728 x 90

Бивш шеф на Ferrari: Мик не ми се вижда много бърз

Бивш шеф на Ferrari: Мик не ми се вижда много бърз

Бившият шеф на тима на Ferrari във Формула 1 Чезаре Фиорио е един от малкото, които се усъмниха в качествата на сина на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер – Мик. Преди него това стори бившият пилот в световния шампионат Ян Ламерс, като повод за коментарите им стана дебюта на Мик с болид

Бившият шеф на тима на Ferrari във Формула 1 Чезаре Фиорио е един от малкото, които се усъмниха в качествата на сина на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер – Мик. Преди него това стори бившият пилот в световния шампионат Ян Ламерс, като повод за коментарите им стана дебюта на Мик с болид от Формула 1 на тестовете в Бахрейн, където той кара първо за Ferrari, а след това за Akfa Romeo.

„Във Формула 2 Мик кара за силен отбор, но в Бахрейн дебютира в този шампионат с осмо и шесто място в първите два старта – обясни Фиорио. – На тестовете във Формула 1 записа второ време, но кара с гуми, които бяха с две стъпки по-меки от тези на Верстапен, който го изпревари. Така че, Мик не ми се вижда много бърз, но около него е страхотна суетня.

„Честно казано, бях сигурен, че идването на Шарл Льоклер във Ferrari ще се окаже голям проблем за Фетел, а когато е под напрежение Себастиан допуска много грешки. Миналата година следих много внимателно представянето на Шарл в Sauber – още в петото или шестото състезание той вече доминираше в тима, беше значително по-бърз от съотборника си и постигаше добри резултати зад волана на сравнително по-бавна кола.

„Матиа Биното е добър инженер. Той работи от много време във Ferrari, изпитвам към него голямо уважение. Той знае как да създава бързи автомобили, но най-вероятно не е очаквал, че Льоклер ще се окаже толкова бърз. Сега това за него е проблем. От една страна Шарл се бори с Фетел, от друга – Ferrari трябва да се бори с Mercedes, а световните шампиони спечелиха най-много точки в първите две състезания.

„Нямам представа как Биното ще се справи с този проблем. На негово място аз не бих делил пилотите на първи и втори, а ще им дам възможност да се борят на пистата. Точно така навремето постъпих с Ален Прост и Найджъл Менсъл, когато те бяха пилоти на Ferrari, и двамата бяха много бързи и амбициозни, но не са имали проблеми един с друг.

„За да избегнат точно такива проблеми във Ferrari, там трябва да намерят начин да свалят част от напрежението, което изпитва Фетел. Той не трябва да е в положение, в което ще започне отново да греши, което обаче в битката с Mercedes е много трудно постижимо. Хубавото е, че в дългосрочна перспектива Ferrari може да разчита на Льоклер.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт