728 x 90

Ботас най-бърз във втората сесия

Ботас най-бърз във втората сесия

Лидерът в класирането във Формула 1 след първите две състезания за сезон 2019 Валтери Ботас с Mercedes беше най-бърз във втората свободна тренировка за Гран при на Китай, старт №1000 в историята на спорта. Финландецът изпревари с 0,027 секунди най-бързия от първата сесия Себастиан Фетел с Ferrari. Трети остана Макс Верстапен с Red Bull, на

Лидерът в класирането във Формула 1 след първите две състезания за сезон 2019 Валтери Ботас с Mercedes беше най-бърз във втората свободна тренировка за Гран при на Китай, старт №1000 в историята на спорта.

Финландецът изпревари с 0,027 секунди най-бързия от първата сесия Себастиан Фетел с Ferrari. Трети остана Макс Верстапен с Red Bull, на 0,221 секунди от Ботас, който води в класирането с победа в Австралия и второ място в Бахрейн, но има 1 точка повече от съотборника си Люис Хамилтън заради най-бързата обиколка в Мелбърн.

Хамилтън остана 4-и, на 0,707 секунди, а Топ 6 допълниха Нико Хюлкенберг с Renault и Карлос Сайнц с McLaren.

Шарл Льоклер с другата кола на Ferrari раздели двамата пилоти на Зак Браун, като пилотът от Монте Карло е 7-и, а Ландо Норис остана 8-и.

Льоклер беше голямата звезда в Бахрейн, след като спечели квалификацията, изпусна старта и остана 3-и в първата обиколка, след това последователно изпревари Ботас и Фетел и отново излезе начело, но 11 обиколки преди финала получи повреда в двигателя и остана трети.

Днес във втората тренировка Льоклер имаше проблеми в симулациите на квалификационни обиколки, отказа се от първата, а във втората беше по-бавен от Фетел. При симулациите на обиколки със състезателно темпо пък се появиха проблеми със системата за охлаждане на колата на Шарл.

Класирането във втората тренировка за Гран при на Китай може да видите тук.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт