728 x 90

Двойна победа за Mercedes в старт №1000

    Старт №1000 в историята на Формула 1 се оказа едно от най-скучните състезания, а Люис Хамилтън и Валтери Ботас донесоха трета поредна победа на Mercedes в първите три старта за годината. Хамилтън взе старта на Ботас, който тръгна от полпозишън, след което наложи контрол над колоната и не допусна изненади при спиранията в бокса, за

    Старт №1000 в историята на Формула 1 се оказа едно от най-скучните състезания, а Люис Хамилтън и Валтери Ботас донесоха трета поредна победа на Mercedes в първите три старта за годината.

    Хамилтън взе старта на Ботас, който тръгна от полпозишън, след което наложи контрол над колоната и не допусна изненади при спиранията в бокса, за да вземе 75-ата си победа и втора за годината, с което излезе на първо място в класирането пред Ботас, който досега беше водач.

    Зад тях обаче се оказа доста интересно, тъй като във Ferrari лишиха от шанс за подиума Шарл Льоклер, за да може Себастиан Фетел да завърши трети, след като изостана на старта.

    При влизането в първия завой Фетел атакува Ботас от външната страна, не успя да пробие и остана 4-и, тъй като Льоклер мина пред него. Малко по-късно обаче от бокса наредиха на Шарл да пропусне Фетел напред, а в допълнение на това второто спиране в бокса на новия пилот на Скудерията се забави, което го върна на пистата зад Макс Верстапен и така италианците на практика осигуриха 4-ото място на пилота на red Bull за сметка на Льоклер.

    Без логично обяснение от Ferrari защо е трябвало Льоклер да пропусне Фетел, Себ заяви, че така е било „честно”, а Шарл допълни, че иска да се запознае с причините за това решение преди да го коментира.

    В Китай другият пилот на Red Bull Пиер Гасли завърши 6-и и записа най-доброто си класиране за сезона, зад него остана Дениъл Рикардо с Renault, който пък взе първите си точки тази година.

    Топ 10 допълниха Серхио Перес (Racing Point), Кими Райконен (Alfa Romeo) и Алекс Албон с Toro Rosso, който стартира от алеята пред боксовете.

    Още в първата обиколка завърналият се във Формула 1 Даниил Квят успя да удари двете коли на McLaren и руснакът съживи прякора си „Торпедото”, като получи наказание от минаване през алеята пред боксовете.

    След първите три състезания Хамилтън води с 68 точки, Ботас е с 62, а Фетел е вече трети с 39.

    Класирането в Гран при на Китай може да видите тук.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт