728 x 90

Mercedes: Ferrari може да създаде опасен прецедент

Mercedes: Ferrari може да създаде опасен прецедент

Шефът на тима на Mercedes във Формула 1 Тото Волф е на мнение, че колегите му във Ferrari може да създадат опасни прецеденти с постоянното използване на заповеди от бокса, които не дават реален резултат, но да усложнят сериозно атмосферата в тимовете. В Гран при на Китай от бокса на Скудерията наредиха на Шарл Льоклер

Шефът на тима на Mercedes във Формула 1 Тото Волф е на мнение, че колегите му във Ferrari може да създадат опасни прецеденти с постоянното използване на заповеди от бокса, които не дават реален резултат, но да усложнят сериозно атмосферата в тимовете.

В Гран при на Китай от бокса на Скудерията наредиха на Шарл Льоклер да пропусне напред Себастиан Фетел, но германецът не успя да постигне нещо повече от третото място, а заради стратегията на тима Льоклер загуби и 4-ото място, изпреварен от Макс Верстапен.

Обяснението на италианците е, че в първите обиколки Льоклер е имал по-сериозни проблеми с гумите си и затова от бокса са пуснали Фетел напред, за да гони пилотите на Mercedes.

„Това е трудна ситуация, тъй като всеки тим шеф иска по-бързата му кола да гони съперниците, които са отпред. Себастиан каза, че колата му е по-бърза на този етап и те размениха местата на пилотите си. Това го разбирам – обясни Волф. – Но трябва да имаме предвид и това, че когато такива неща започнат да се случват, ситуацията става сложна, създават се прецеденти и все едно отваряш кутия, пълна с червеи. Така може да се окаже, че във всяко състезание пилотът, който е отзад ще започне да казва, че е по-бърз.

„Ситуацията не е лесна, ние също сме били в такова положение с Нико Розберг и Люис Хамилтън, както и с Валтери Ботас.”

Миналата година Mercedes използва заповеди от бокса в Русия, където Ботас пропусна напред Хамилтън, тъй като световният шампион беше догонен от Фетел в хода на състезанието.

В Китай в неделя от Mercedes решиха да защитят позициите на двамата си пилоти – Хамилтън и Ботас вървяха първи и втори и вкараха едновременно за втория им бокс, като Валтери загуби малко време, но и шанса да се бори с Люис за победата.

„Този проблем не е само при Ferrari, всеки отбор, за който карат двама алфа пилоти трябва да го решава”, допълни Волф.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт