728 x 90

В Италия: Нови критики към Ferrari

В Италия: Нови критики към Ferrari

След зимните тестове преди началото на сезон 2019 във Формула 1 Ferrari бяха големият фаворит, но в първите три състезания световните шампиони от Mercedes записаха три двойни победи. В Китай Скудерията стигна до третото и петото място, а третото поредно използване на заповеди от бокса не се хареса и на медиите в Италия, които призоваха

След зимните тестове преди началото на сезон 2019 във Формула 1 Ferrari бяха големият фаворит, но в първите три състезания световните шампиони от Mercedes записаха три двойни победи. В Китай Скудерията стигна до третото и петото място, а третото поредно използване на заповеди от бокса не се хареса и на медиите в Италия, които призоваха шефовете на тима да заложат на Шарл Льоклер, а не на неубедителния Себастиан Фетел.

„Ще е хубаво, ако във Ferrari най-после разберат, че са поканили в отбора правилния пилот и това е Шарл Льоклер – написа Corriere della Sera. – В Маранело трябва вземат капитанската лента от Себастиан Фетел и да я дадат на Шарл.”

На свой ред La Gazzetta dello Sport обръща внимание на това, че ако пилотите на Ferrari продължават да постигат такива резултати, то в скоро в тима ще трябва да се откажат от титлата.

„Противоречията за това кой трябва да е лидер в тима са второстепенни, тъй като е налице много по-сериозен проблем. В Китай автомобилът на Ferrari отстъпваше по скорост на Mercedes, като шампионите вече имат три победи от три старта. Това трябва да е последната аларма за тима, който се надява да се бори за титлата”, написа авторитетното издание.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт