728 x 90

Хамилтън: Ferrari може много повече

Хамилтън: Ferrari може много повече

Световният шампион и лидер в класирането във Формула 1 този сезон Люис Хамилтън е на мнение, че Себастиан Фетел и Шарл Льоклер не успяват да реализират пълния потенциал на новата кола на Ferrari – SF90. Скудерията започна годината като фаворит след тестовете в Барселона, но Mercedes записа три двойни победи в първите три състезания този

Световният шампион и лидер в класирането във Формула 1 този сезон Люис Хамилтън е на мнение, че Себастиан Фетел и Шарл Льоклер не успяват да реализират пълния потенциал на новата кола на Ferrari – SF90.

Скудерията започна годината като фаворит след тестовете в Барселона, но Mercedes записа три двойни победи в първите три състезания този сезон, а най-добрите постижения на Черните кончета са две трети места.

Хамилтън акцентира на това, че Льоклер е трябвало да спечели в Бахрейн, но не успя заради повреда, а преди колата на сигурността беше изпреварен от двамата пилоти на Mercedes.

„В Бахрейн не бяхме достатъчно бързи, за да спечелим, това е ясно – обясни британецът. – Но до финала може да се случи всичко и трябва да си там, за да се възползваш от проблемите на другите, ние направихме точно това. Но пък мисля, че спечелихме напълно заслужено в Австралия и особено старта в Китай.

„Мисля, че във Ferrari разполагат с добра кола, но не успяват да реализират пълния й потенциал, могат много повече.

„Ние сме наясно, че Ferrari не са много по-назад от нас, същото важи и за Red Bull, но и при тях не се получава очакваното, а сега имаш нужда от максимална атака, за да спечелиш. Но следващите състезания ще са интересно.”

Преди началото на сезона Хамилтън убедено твърдеше, че Ferrari са фаворит за 2019, а след Австралия обясни, че двойната победа на Mercedes е изненада.

„Не знам къде и как Ferrari губят време, но истината е, че на правите печелят по 0,4 секунди, после обаче са по-бавни в завоите – заяви Хамилтън. – До края на сезона има още много състезания, така че ще има трасета, където те ще са по-добри.

„Трите двойни победи на старта на сезона се оказаха приятна изненада, но това е едва началото.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт