728 x 90

Фетел: Идват решаващи седмици за развитието на колата ни

Фетел: Идват решаващи седмици за развитието на колата ни

Себастиан Фетел обяви, че предстоящите седмици ще са решаващи за това в каква посока ще поеме развитието на новата кола на Ferrari за този сезон – SF90. След предсезонните тестове в Барселона Скудерията замина за Австралия като фаворит, но шампионите от Mercedes взеха три двойни победи в първите три старта, а най-доброто класиране на пилотите

Себастиан Фетел обяви, че предстоящите седмици ще са решаващи за това в каква посока ще поеме развитието на новата кола на Ferrari за този сезон – SF90.

След предсезонните тестове в Барселона Скудерията замина за Австралия като фаворит, но шампионите от Mercedes взеха три двойни победи в първите три старта, а най-доброто класиране на пилотите на италианския тим са две трети места.

Според световният шампион за 2016 година Нико Розберг философията на аеродинамиката на Ferrari, използвана при SF90 е такава, че за сметка на високата скорост на правите, новата кола няма достатъчно притискане в завоите.

„Разполагаме със силен автомобил, няма нищо сбъркано в него – обясни Фетел. – Но мисля, че все още не можем да намерим този прозорец на представяне, където SF90 ще покаже най-силните си страни. Особено що се отнася до моето представяне.

„Не съм особено доволен, особено като се имат предвид резултатите ни от тестовете. Първите три трасета тази година са доста различни, условията бяха различни. Но мисля, че вече сме наясно какво трябва да се направи, за да отключим потенциала на колата.

„Тези две седмици, както и седмиците след тях ще са решаващи, за да разберем посоката ни на развитие за следващите месеци в средата на сезона.”

Този уикенд предстои Гран при на Азербайджан в Баку, а след две седмици е Гран при на Испания в Барселона – на пистата „Каталуня”, където пред февруари изгря звездата на SF90 и където всички отбори ще представят редица подобрения за колите си.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт