728 x 90

Pirelli: Състезанието в Баку ще е непредсказуемо

Pirelli: Състезанието в Баку ще е непредсказуемо

Гран при на Азербайджан по улиците на Баку ще е непредвидимо състезание, предрече доставчикът на гуми във Формула 1 Pirelli преди четвъртия кръг от сезон 2019 в световния шампионат. Особеностите на Баку са гладък асфалт, на който гумите почти не се износват, много дълга права, където гумите изстиват и много голяма разлика в температурата на

Гран при на Азербайджан по улиците на Баку ще е непредвидимо състезание, предрече доставчикът на гуми във Формула 1 Pirelli преди четвъртия кръг от сезон 2019 в световния шампионат.

Особеностите на Баку са гладък асфалт, на който гумите почти не се износват, много дълга права, където гумите изстиват и много голяма разлика в температурата на сянка и на открито.

В Баку Pirelli ще използва сликовете C2, C3 и C4, т.е трите вида без най-меките и най-твърдите смеси от гамата за този сезон.

„Основният проблем в Баку е намирането на баланс между настройките на предницата и задницата на колата – обясни Марио Изола, шеф на Pirelli Motorsport. – Това е важно, за да може пилотът едновременно да вкара в работна температура предните и задните гуми.

„Трасето в Баку е уникално, като тук включвам и 2-километровата права, както и няколко технични завои. В Азербайджан на пистата често излиза кола на сигурността, което сериозно усложнява задачата на стратезите във всеки един отбор.

„За тук избрахме „средните” три типа гуми, те отговарят най-добре на изискванията на трасето в Баку, но не можем да дадем модел за самото състезание, тук е най-нетипичното градско трасе и състезанията тук винаги са непредсказуеми, сега няма да е изключение.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт