728 x 90

Williams изостава на почти 4 секунди от Mercedes

    Първите три състезания от сезона във Формула 1 донесоха три двойни победи на Mercedes, но дори в лагера на шампионите са уверени, че тези резултати не отразяват реалното разпределение на силите. Според Тото Волф съперниците на Mercedes са много по-близо, отколкото показват резултатите. Един по-обективен параметър е скоростта и представянето в квалификациите – тогава пилотите

    Първите три състезания от сезона във Формула 1 донесоха три двойни победи на Mercedes, но дори в лагера на шампионите са уверени, че тези резултати не отразяват реалното разпределение на силите. Според Тото Волф съперниците на Mercedes са много по-близо, отколкото показват резултатите.

    Един по-обективен параметър е скоростта и представянето в квалификациите – тогава пилотите карат с минимално количество гориво и с нови гуми. ВВС публикува средната разлика между Mercedes и другите отбори според резултатите от квалификациите.

    Според данните от първите три сесии, най-близо до Mercedes са пилотите на Ferrari – на 0,227 секунди. Red Bull изостава по-сериозно – на 0,646 секунди.

    Плътната група отбори в средата на колоната е на над 1 секунда – Haas е на 1,170 секунди, McLaren – на 1,377, Alfa Romeo – на 1,511, Renault – на 1,588, Toro Rosso – на 1,775 и Racing Point – на 1,788 сек.

    За аутсайдера този сезон Williams тази статистика е отчайваща – разликата с Mercedes в квалификациите е 3,716 секунди.

    Много е интересно и представянето на съотборниците, каращи за един тим. Най-малка е разликата между пилотите на Haas – Ромен Грожан е средно с 0,003 секунди пред Кевин Магнусен, а във Ferrari Шарл Льоклер е на 0,009 секунди пред Себастиан Фетел.

    Лис Хамилтън е пред Валтери Ботас с 0,051, Макс Верстапен е на 0,467 секунди пред Пиер Гасли, а най-голяма е разликата в Williams – Джордж Ръсел е на 0,592 секунди пред Роберт Кубица.

    В другите тимове разликите са доста по-малки: Ландо Норис е на 0,035 секунди пред Карлос Сайнц, Кими Райконен изпреварва Антонио Джовинаци с 0,092 секунди, Даниел Рикардо е с 0,057 секунди пред Нико Хюлкенберг, Алекс Албон е на 0,239 секунди пред Даниил Квят и накрая – Серхио Перес е с 0,233 секунди пред Ланс Строл.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт