728 x 90

Хамилтън: Ferrari може да има проблеми след Монако

Хамилтън: Ferrari може да има проблеми след Монако

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е на мнение, че високата скорост на болидите на Ferrari на правите ще ги направи силни претенденти за победата този уикенд в Гран при на Азербайджан. Но след това нещата може да се объркат за Скудерията, която планира някои важни промени по колата си за Баку. „Ferrari са

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е на мнение, че високата скорост на болидите на Ferrari на правите ще ги направи силни претенденти за победата този уикенд в Гран при на Азербайджан. Но след това нещата може да се объркат за Скудерията, която планира някои важни промени по колата си за Баку.

„Ferrari са много бързи на правите от началото на сезона – обясни Хамилтън, който спечели в Китай и вече има две победи тази година. – Мисля, че само на правите пилотите на Ferrari печелят по 0,4 секунди, но пък губят време в завоите.

„Ще е интересно още колко време тимът ще се придържа към тази стратегия. На някои писти това ще работи страхотно, Баку е отличен пример за това, но след това идват трасета, където ситуацията ще е различна.”

В Баку скоростите са високи, освен това има права с дължина 2 километра, а следващите два старта са в Барселона и Монако. Пистата „Каталуня” включва основно средно бързи и бързи завои, а по улиците на Монте Карло се провежда най-бавното състезание в календара на Формула 1.

Mercedes стартира сезона с три двойни победи, но Хамилтън е уверен, че водещите отбори разполагат със сходни възможности и е трудно да се каже кой къде ще има предимство.

„Предстои ни още една оспорвана битка – прогнозира Люис. – Не знам къде точно бяха Red Bull спрямо нас в Китай, но Ferrari бяха реален съперник. Може би пък следващите състезания да са по-подходящи за нашите съперници. И трите състезания досега поднесоха изненади за нас и Ferrari, така че това може да продължи.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт