728 x 90

Рос Браун: Ferrari има още време

    Стартът на сезона във Формула 1 се оказа неприятна изненада за предсезонните фаворити от Ferrari – световните шампиони от Mercedes взеха четири двойни победи в 4 състезания, а най-добрите постижения на италианците са три трети места. Но спортният директор на Формула 1 Рос Браун е на мнение, че Ferrari все още може да се включи

    Стартът на сезона във Формула 1 се оказа неприятна изненада за предсезонните фаворити от Ferrari – световните шампиони от Mercedes взеха четири двойни победи в 4 състезания, а най-добрите постижения на италианците са три трети места.

    Но спортният директор на Формула 1 Рос Браун е на мнение, че Ferrari все още може да се включи в битката за титлата този сезон.

    „Първите четири състезания са вече зад нас – обясни Браун. – И вече можем да се запитаме дали можем да разчитаме, че за титлата тази година ще се борят два отбора.

    „От една страна, след четири поредни двойни победи на Mercedes, по-логично е да кажем, че няма как да очакваме такова развитие, но според мен, Ferrari все още има време, за да даде отпор на лидерите. Все пак, в две от тези четири състезания пилотите на Ferrari показаха, че притежават всичко необходимо за победата, макар и да не успяха да стигнат до първото място.

    „Битката между пилотите на Mercedes този сезон е много оспорвана. След 4 състезания разликата между тях е само 1 точка, която Ботас спечели за най-бързата обиколка в Австралия на старта на сезона.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт