728 x 90

"Монца" остава още 5 години във Формула 1

    Гран при на Италия остава на класическото трасе „Монца” за още 5 години, до 2024 включително, обяви италианският автомобилен клуб ACI. Договорът на „Монца” за домакинство на едно от най-известните състезания в календара на световния шампионат изтичаше тази година и преговорите за подновяването му вървяха много трудно, основно заради липса на достатъчно финанси от италианска

    Гран при на Италия остава на класическото трасе „Монца” за още 5 години, до 2024 включително, обяви италианският автомобилен клуб ACI. Договорът на „Монца” за домакинство на едно от най-известните състезания в календара на световния шампионат изтичаше тази година и преговорите за подновяването му вървяха много трудно, основно заради липса на достатъчно финанси от италианска страна.

    Сега обаче финансовите и икономически аспекти на договора с FOM са уточнени и предстои фактическото подписване на новия договор, което и двете страни обявиха за формалност, след като бяха договорени най-важните параметри на сделката.

    През 2020 и 2021 година предстоят сериозни промени в календара на Формула 1, затова и италианците форсираха преговорите с Liberty Media, за да запазят едно от любимите трасета на феновете в шампионата. Предполага се, че „Зандвоорт” и Гран при на Холандия ще изместят Барселона от календара още догодина, но това не е официално потвърдено.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт