728 x 90

Фетел: Не ни достига скорост

Фетел: Не ни достига скорост

Най-добрите резултати на 4-кратния световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел в първите четири старта този сезон са две трети места и германецът призна, че все още не може да използва пълноценно новият автомобил на Ferrari, който беше най-бърз по време на зимните тестове. „Не ни достига скорост – призна Фетел. – Новата ни кола

Най-добрите резултати на 4-кратния световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел в първите четири старта този сезон са две трети места и германецът призна, че все още не може да използва пълноценно новият автомобил на Ferrari, който беше най-бърз по време на зимните тестове.

„Не ни достига скорост – призна Фетел. – Новата ни кола е бърза, но трябва да е още по-бърза. Изглежда, че намирането на оптималните настройки за трасетата, където се състезаваме, изисква повече усилия в сравнение с преките ни съперници.

„Това ясно се видя в Баку, където пилотите трябва да вярват на възможностите на колите си. При нас не се получава, или колата не отговаря на моите действия или го прави така, както аз не искам да се случва.

„Всеки пилот се е сблъсквал с нещо подобно. Когато поведението на автомобила не е такова, каквото трябва да е, пилотът е наясно, усеща го, че не може да атакува на 100 процента. На зимните тестове всички мина много добре, но те бяха толкова отдавна, през февруари. Трябва да гледаме напред и да си върнем скоростта.”

Световните шампиони от Mercedes записаха 4 поредни двойни победи от началото на сезона – резултат, който до момента не е постиган от друг отбор в историята на Формула 1.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт