728 x 90

Ferrari пуска новия мотор предсрочно

    Ferrari ще използва първата подобрена версия на задвижващата система за сезон 2019 още този уикенд в Гран при на Испания, две състезания по-рано от планираното. Първоначално появата на новата версия на двигателя се чакаше за Канада, 7-и кръг от световния шампионат, но това ще се случи в Барселона, като заедно с това ще дебютира и

    Ferrari ще използва първата подобрена версия на задвижващата система за сезон 2019 още този уикенд в Гран при на Испания, две състезания по-рано от планираното. Първоначално появата на новата версия на двигателя се чакаше за Канада, 7-и кръг от световния шампионат, но това ще се случи в Барселона, като заедно с това ще дебютира и ново масло, осигурено от Shell.

    Honda вече представи първия ъпдейт на задвижващата си система за 2019 година, като това стана в Азербайджан, но причината бяха съмнения в издръжливостта и надеждността на Spec 1, с който пилотите на Red Bull и Toro Rosso започнаха сезона.

    При Ferrari причините са изцяло свързани с търсене на по-добро представяне на пистата, повече мощност и по-ефективна работа на хибридната система.

    Най-добрите класирането на пилотите на Ferrari са три трети места в 4 старта, а Mercedes записа 4 двойни победи.

    Ferrari изостава на 74 точки от Mercedes в битката за титлата при конструкторите, а Себастиан Фетел и Шарл Льоклер също изостават сериозно от Валтери Ботас и Люис Хамилтън.

    Заедно с подобренията в двигателя в Барселона Ferrari ще представи и нови аеродинамични промени, които трябва да допълнят новите дефлектори и ново задно крило, които се появиха в Азербайджан.

    Всички тези промени по SF90 бяха потвърдени от тим шефа на Скудерията Матиа Биното.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт