728 x 90

Две от сегашните състезания във Формула 1 ще отпаднат

Две от сегашните състезания във Формула 1 ще отпаднат

Формула 1 и догодина ще има 21 старта, но две от сегашните състезания ще бъдат заменени от нови надпревари. Това обяви главният изпълнителен директор на световния шампионат Чейс Кери. Освен това, той намекна, че след 2020 година предстои ново увеличаване на състезанията, но все още не се знае с колко точно. Виетнам вече има потвърдено

Формула 1 и догодина ще има 21 старта, но две от сегашните състезания ще бъдат заменени от нови надпревари. Това обяви главният изпълнителен директор на световния шампионат Чейс Кери. Освен това, той намекна, че след 2020 година предстои ново увеличаване на състезанията, но все още не се знае с колко точно.

Виетнам вече има потвърдено място в календара на Формула 1 за април 2020, а сделката за влизането на „Зандвоорт” с майска дата е договорена, но все още не е подписана.

Кери не пожела да посочи кои две състезания от сегашните ще отпаднат, за да влязат Виетнам и Холандия, но потвърди, че е постигнато споразумение за нови договори с две писти, чиито сделки изтичат тази година, а с другите преговорите продължават.

От Италия вече обявиха, че новият договор на „Монца” до 2024 включително е договорен по принцип, но все още не е подписан, което означава, че застрашени са стартовете на „Силвърстоун”, „Хокенхайм”, в Мексико и в Барселона, като се смята, че испанското трасе почти сигурно ще отпадне от календара за догодина.

Кери обяви, че има интерес за повече от 21 старта още през 2020, но прогнозира, че ще има „леко увеличение” на състезанията от 2021 нататък.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт