728 x 90

Ф2: Кралев отпадна в първaта сесия на Силвърстоун

    Българският пилот във Формула 2 Пламен Кралев отпадна в първото състезание на пистата “Силвърстоун”, първи кръг от тазгодишния шампионат. Стартиралият от 22-а позиция Кралев успя да изпревари 6 коли след угасването на светлините, но след няколко завоя се удари с друг автомобил, в резултат на което изостана с 8 сек, а единият от предпазните му

    Българският пилот във Формула 2 Пламен Кралев отпадна в първото състезание на пистата “Силвърстоун”, първи кръг от тазгодишния шампионат. Стартиралият от 22-а позиция Кралев успя да изпревари 6 коли след угасването на светлините, но след няколко завоя се удари с друг автомобил, в резултат на което изостана с 8 сек, а единият от предпазните му колани се откачи. В 14-ата обиколка Кралев се движеше на 20-о място и успя да свали преднината на пилота пред него Сунгак Мун от 8 на 0,8 сек. Две обиколки по-късно обаче при изпреварване Мун затвори завоя на българина, двете коли стигнаха до удар и Кралев отпадна от състезанието.
    “Не съм доволен, защото направих добър старт и изпреварих 5-6 коли. В първата обиколка най-важното е да оцелееш, но за съжаление се ударих с друг автомобил. След това получих повреда и колата ми недозавиваше през цялото състезание, също така ми се откачи единият предпазен колан. Бях по-бърз от Мун, но на “Силвърстоун” няма много подходящи места за изпреварване. Атакувах в един тесен завой, той го затвори и се ударихме”, коментира Кралев след финала на първото състезание.
    В неделя, 17 април, от 14.40 ч. (местно време) е втората сесия на Силвърстоун, като преди това от 9.30 ч. е квалификацията за място.

    ФИА Формула 2 – Силвърстоун, I сесия – квалификация(.PDF)
    ФИА Формула 2 – Силвърстоун, I сесия – резултати(.PDF)

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт