728 x 90

Skoda Octavia RS с нов скоростен рекорд на Боневил

Чешкият автомобилен производител Skoda е поставил ново най-високо постижение в класа на 2,0-литровите бензинови серийни автомобили, като максималната достигната скорост е била 365,43 км/час. На практика резултатът е бил още по-висок – 367,96, но е бил постигнат по време на второто преминаване на 5-километровата скоростна отсечка и поради тази причина е бил усреднен с по-рано

Чешкият автомобилен производител Skoda е поставил ново най-високо постижение в класа на 2,0-литровите бензинови серийни автомобили, като максималната достигната скорост е била 365,43 км/час. На практика резултатът е бил още по-висок – 367,96, но е бил постигнат по време на второто преминаване на 5-километровата скоростна отсечка и поради тази причина е бил усреднен с по-рано отчетената скорост от 362.44. Колата, с която е регистриран рекорда, е Skoda Octavia RS Bonneville Special, задвижвана от 2,0-литров турбо агрегат с максимална мощност от 600 конски сили.
По време на "Седмицата на скоростта" (13-20 август 2011 г.) – на прочутото изсъхнало солено езеро Боневил (щат Юта, САЩ), хечбекът Skoda Octavia RS пък стана най-бързата Шкода за всички времена в историята на бренда. Автомобилът под управлението на журналиста от британското издание Evo Ричард Мидън влезе в клуб "200 мили/час", развивайки максимална скорост от 323,44 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт