728 x 90

Toyota готви електрорекорд на Нюрбургринг

Toyota Motorsport GmbH разкри допълнителна информация относно плановете си да напише нова страница в историята на пистата Нюрбургринг, като постави нов рекорд с електроавтомобил на легендарната отсечка Нордшлайфе с дължина 20,832 км.Автомобилът ще се задвижва от новоразработеното от TMG спортно електрозадвижване, създадено с цел да подобри съществено досегашния рекорд на автомобил от същия клас –

Toyota Motorsport GmbH разкри допълнителна информация относно плановете си да напише нова страница в историята на пистата Нюрбургринг, като постави нов рекорд с електроавтомобил на легендарната отсечка Нордшлайфе с дължина 20,832 км.
Автомобилът ще се задвижва от новоразработеното от TMG спортно електрозадвижване, създадено с цел да подобри съществено досегашния рекорд на автомобил от същия клас – 9 мин и 1.338 сек за обиколка. По данни от неофициални тестове и въз основа на климатичните условия, експерти от TMG смятат, че ще подобрят рекорда още в самото начало, въпреки че са заявили и допълнителни тестови дни за всеки случай. Електрозадвижването се състои от два електромотора с максимална мощност от 280 кВ (381 к.с.) и максимална скорост от 260 км/ч при нулеви вредни емисии. Това го прави идеален за бъдещи едномаркови шампионати. Toyota Motorsport GmbH ще стартира продажби на своето електрозадвижване през 2012.
Пълното тегло на електромобила е само 970 кг, включително литиево-керамичната батерия, което прави електромобила изключително директен и стабилен в завои – нещо изключително важно на писта като Нордшлайфе. Изпълнителният директор на TMG по електрически и електронни разработки Лудвиг Зелер обяви: „Ние искаме да покажем на света високите нива на динамика, които сега могат да се постигнат с електрическо задвижване, не само за моторните спортове, но и като част от развойната дейност на TMG върху електротехнология за задвижване на сериен шосеен електромобил. Няма по-предизвикателно място, на което да го направим, от Нордшлайфе. Нашата задача е да бием досегашния рекорд с повече от няколко секунди, за да стане ясно колко голямо развитие има в този сектор, откакто TMG започна работа по системата KERS през 2007. Много хора все още мечтаят за бъдещето на електроенергията в моторните спортове. В TMG ние смятаме, че сме по-близо от всякога и ще покажем на какво е способен електрическият задвижващ агрегат.”
Днес TMG, европейското моторспорт подразделение на Toyota разкри и първата официална снимка на спортния електроавтомобил с модерена и динамична визия. Снимка на автомобила можете да видите приложена и на корпоративния сайт на Toyota: http://corporatemedia.toyota.eu/. Компанията също гордо обявява и своите партньори на това събитие. Aguti са отговорни за дизайна на супер-спортния електроавтомобил, EVO Electric са доставчик на компонентите за електрозадвижването, а Yokohama са официален доставчик на гуми за целия период на тестове.
Официални измервателни органи ще присъстват, за да потвърдят рекорда на обиколката, а фотографски екип ще запечата историческия момент в развитието на електрическите технологии за задвижване. Всички тези материали ще бъдат предоставени на медиите, веднага след постигане на евентуален рекорд.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт