728 x 90

Civic WTCC завърши сезона на подиума

    Още в третото си участие в световния шампионат за туристически автомобили – WTCC, Тиаго Монтейро от екипа на Honda Racing Team JAS с новия Civic WTCC, стъпи на подиума. Състезанието бе на пистата Гуиа в Макао, като португалският пилот се нареди в тройката в първото състезание, а във второто стана 4-и.Монтейро направи отлична квалификация и

    Още в третото си участие в световния шампионат за туристически автомобили – WTCC, Тиаго Монтейро от екипа на Honda Racing Team JAS с новия Civic WTCC, стъпи на подиума. Състезанието бе на пистата Гуиа в Макао, като португалският пилот се нареди в тройката в първото състезание, а във второто стана 4-и.
    Монтейро направи отлична квалификация и зае 5-а стартова позиция, а на сутрешните свободни тренировки даде второ време – 2:31.844 мин. В първата надпревара Монтейро направи отличен старт, като запази 5-ото си място в челната група. Във втората обиколка той се придвижи до 4-а позиция и се залепи зад колата пред него. На четвъртата обиколка стана инцидент в челото, но Тиаго не участва в него, а успя да заеме 3-о място и да финишира на него. Това бе първият подиум за хонда Civic WTCC още в третото участие в шампионата на новата машина.
    Във второто състезание Монтейро отстъпи една позиция – от 5-и стана 6-и, заради технически проблеми на колата пред него. Той запази мястото си в първата обиколка, но в третата обиколка бе изпреварен от два автомобила на Lisboa Bend и изостана 7-и. На следващия тур обаче на пистата излезе кола за сигурност, заради катастрофа в челото, а Civic WTCC вървеше на 6-о място. Състезанието бе рестартирано, но драмата продължи. Пак на Lisboa Bend първите две коли катастрофираха. На трасето отново излезе кола за сигурност и състезанието завърши на 11-ата обиколка, но Civic WTCC финишира на 4-а позиция.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт