728 x 90

Българин на крачка от финал на световното по картинг

Националният картинг шампион в клас "Ротакс Макс" Георги Тачков бе на крачка да достигне финалното състезание на световното първенство в Португалия. 15-годишният русенец който наскоро тества болид на "Лотус" във Формула ADAC Masters, на моменти бе най-бързия пилот на пистата. Тачков направи поредица изпреварвания като два пъти за по-малко от 10 обиколки от края на

Националният картинг шампион в клас "Ротакс Макс" Георги Тачков бе на крачка да достигне финалното състезание на световното първенство в Португалия. 15-годишният русенец който наскоро тества болид на "Лотус" във Формула ADAC Masters, на моменти бе най-бързия пилот на пистата. Тачков направи поредица изпреварвания като два пъти за по-малко от 10 обиколки от края на колоната влизаше в топ 10. Повреда в двигателя в последната отсечка му попречи да достигне исторически първи финал за България на това първенство.
Всички участници имаха на разположение еднаква техника като гуми, шасита и двигатели. Тачков бе един от най-младите състезатели в класа си съставен от шампионите на 52 страни, а заради финансови трудности той бе и един от малкото които не бяха тренирали предварително на пистата.
"Пистата "Алгарве" край Портимао е изключително бързо трасе и нивото на конкуренцията тук е невероятно високо, почти всички са по-възрастни и опитни от мен с много международни успехи. В тренировките трябваше да науча пистата докато се адаптирам към карт който няма предни спирачки, това за мен е новост защото през изминалия сезон съм привикнал да се състезавам с предни спирачки и да спирам много по-късно. Това обаче не ми попречи да покажа, че мога да бъда бърз и на световната сцена" каза Тачков.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт