728 x 90

Сезон 2 на Nissan GT Academy Северна Америка короняса Дохърти (+видео)

    Безработен 29-годишен механик от Плейнфилд победи на пистата 15 от най-бързите северноамерикански виртуални състезатели, за да спечели втория сезон на Nissan GT Academy North America. Стив Дохърти спечели серия предизвикателства на и извън пистата, целта на които бе да се разбере кой от топ 16-те виртуални Gran Turismo състезатели притежава нужните качества, за да издържи

    Безработен 29-годишен механик от Плейнфилд победи на пистата 15 от най-бързите северноамерикански виртуални състезатели, за да спечели втория сезон на Nissan GT Academy North America. Стив Дохърти спечели серия предизвикателства на и извън пистата, целта на които бе да се разбере кой от топ 16-те виртуални Gran Turismo състезатели притежава нужните качества, за да издържи и изпревари останалите, и да спечели пилотско място в състезателен Nissan.
    Провело се на легендарната английска писта „Силвърстоун“, шест седмичното GT Academy телевизионно предаване улови всяко предизвикателство и цялата човешка драма на напрегнатия състезателен лагер. Професионалните състезатели Дани Съливан, Мериив Дифолт и Борис Сед оценяваха участниците и всяка седмица изпращаха у дома тези, които не отговаряха на техните критерии. Дохърти излезе като краен победител и ще остане във Великобритания, за да премине интензивна тренировъчна програма за професионални пилоти, която ще го подготви за кандидатстването му за международен състезателен лиценз. Дохърти стигна до финалите на GT Academy North American през 2011 г., но изпусна Топ 16 на „Силвърстоун“ с 0,6 секунди.
    “След като бях толкова близо знаех, че не мога да изпусна подобен шанс отново да ми се изплъзне от ръцете“, каза Дохърти. „Ето тук ми помогна миналото ми в спорта. Единственият човек, който може да те мотивира, това си самият ти. Знаех, че никога повече няма да получа подобен шанс, затова се стараех всеки ден да давам всичко от себе си. Целият тежък труд и отдаденост се изплатиха по възможно най-добрия начин, но имам още много работа пред себе си.“
    Най-голямата мечта на Дохърти е да се състезава в „24 часа на Дейтона“, но първо трябва да овладее други предизвикателства и умения. На 10 януари той и трима други европейски шампиони от GT Academy ще обединят усилия, за да стартират в „24 часа на Дубай“ зад волана на състезателен Nissan 370Z. Миналата година подобен екип, в който участваше северноамериканският победител от 2011 г. Браян Хейткотер, завърши трети в класа си в същото състезание. Хейткотер продължи със силното представяне и в Grand Am Continental Challenge, където спечели два полпозишъна и финишира четири пъти в Топ 10 с Nissan Motorsports-Doran Racing 370Z.
    “Впечатляващо е колко добре проработи концепцията,“ добавя Борис Сед, ветеран в автомобилните състезание и съдия в GT Academy. “Не всеки геймър има нужните качества, за да се състезава гума до гума на пистата, но при някои талантът и желанието да се състезават са достатъчно силни, за да ги направят успешни.”
    Всички шест епизода могат да се гледат на уеб сайта на Spike TV – www.spike.com/shows/nissan-gt-academy. Програмата на GT Academy е измислена от Nissan и Sony, и разработена от TBWAChiatDay Los Angeles и OMD. Critical Mass е отговорен за сайта на GT Academy website, изживяването Pit Pass на втори екран и видеото от първо лице във Facebook.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт