728 x 90

Важна роля за Nissan PlayStation GT Academy в "24 ч. на Дубай"

Победителите от Европа, САЩ, Германия и Русия се обединяват в два отбора, участвайки се с два състезателни Nissan 370Z Nismo автомобила Този месец Nissan и PlayStation ще демонстрират ръста в мащаба и калибъра на своята иновативна GT Academy, пренасяща виртуалните състезатели директно на пистата. Миналогодишните шампиони в GT Academy от Европа, САЩ, Германия и Русия

Победителите от Европа, САЩ, Германия и Русия се обединяват в два отбора, участвайки се с два състезателни Nissan 370Z Nismo автомобила

Този месец Nissan и PlayStation ще демонстрират ръста в мащаба и калибъра на своята иновативна GT Academy, пренасяща виртуалните състезатели директно на пистата. Миналогодишните шампиони в GT Academy от Европа, САЩ, Германия и Русия ще застанат на старта на престижното 24-часово състезание в Дубай (10-12 януари 2013 г.) в два състезателни 370Z Nismo GT4 автомобила. По този начин завършва четиримесечната им трансформация от виртуални PlayStation Gran Turismo5 състезатели в истински пилоти от Endurance Race Team на Nissan.
Волфганг Рейп (европейският победител от 2012 г., Белгия) и Марк Шулжицкий (руският победител от 2012 г.) ще се състезават в първия от двата автомобила Nissan 370Z. Редом до тях в тима ще застанат далеч по-опитните им колеги Лукас Ордонес (Испания), победител в първото издание на GT Academy, и руснакът Роман Русинов, състезаващ се за отбора Nissan Signatech в клас LMP2. Двамата са специалисти в 24-часовите състезания и имат впечатляващи успехи в прословутото „24 часа на Льо Ман“ – Ордонез бе втори в клас LMP2 през 2011 г., докато Русинов завърши четвърти през 2012 г.
Вторият 370Z Nismo с цветовете на GT Academy ще бъде пилотиран от Петер Пизера (германският победител през 2012 г.) и Стив Дохърти (щатският миналогодишен победител в Академията). Техни партньори ще са опитните Сабине Шмиц, наричана „Кралицата на Нюрбургринг“, съдия и ментор в GT Academy през последните три години, и британецът Алекс Бункомбъл, опитен пилот, съекипник на предишните трима победители в GT Academy в тяхните състезателни дебюти.
26-годишният „Волфи“ Рейп бе един от 830-те хиляди GT5TM геймъри, които се записаха за участие в 2012 European GT Academy и победи в изтощителния Race Camp на „Силвърстоун“ през август. След като си извоюва шампионската титла в надпреварата, Волфганг и колегите му Марк, Петер и Стив се вкючиха в най-иновативната и всестранна към днешна дата Програма за развитие на пилоти (Driver Development Programme). В обединяващата всеки възможен аспект от обучението на един пилот програма, новобранците преминаха през редовни състезателни тренировъчни изпитания, картинг, програми за фитнес и хранене, спортна психология и сесии в състезателния симулатор. В допълнение на това, и четирима победители взеха участие в редица състезания във Великобритания с цел да получат международен състезателен лиценз. Всичко това ги доведе до кокпита на Nissan 370Z Nismo GT4, с който ще застанат на старта на „24 часа на Дубай“.
Дарън Кокс, директор на Nissan Global Motorsports, обяснява: "Всяка година ние развиваме и усъвършенстваме нашата Driver Development Programme за победителите в GT Academy. Твърдо вярвам, че сега тя е най-добрата програма в света. Абсолютно сме убедени, че тези момчета ще застанат на старта в Дубай по-добре подготвени от много от своите опитни противници, които са поели по по-традиционния път в моторния спорт. Лукас, Джордан Тресон и Ян Марденбороу, нашите предишни европейски победители в GT Academy, демонстрираха, че ние произвеждаме велики състезатели със светло бъдеще. Тази нова реколта от четирима пилоти не прави изключение и очаквам с интерес да ги наблюдавам в екип зад волана на Nissan 370Z в Дубай."
Казунори Ямаучи, създател на Gran Turismo и президент на Polyphony Digital, допълва това мнение: "Всеки път, когато новият победител прави своя дебют в „24 часа на Дубай“, за всички нас, които сме обвързани с GT Academy, е повод за гордост и вълнуващ момент. Пилотите от GT Academy, заставащи на старт тази година, съчетават суровия талант с опита на Лукас Ордонез и трима други професионални пилоти, които ще подкрепят победителите в Академията, а също и ще станат свидетели на успеха на тренировъчната програма за обучение. Миналите победители в GT Academy изненадаха много хора от света на моторния спорт, постигайки фантастични класирания на подиума в Дебай през 2012 г. Тази година също целим да поднесем още няколко изненади."

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт