728 x 90

Силен дебют за Nissan GT Аcademy в "24 часа на Дубай"

Пътят към Дубай завърши със сребро за новите европейски и руски GT Academy победители Този уикенд Nissan PlayStation GT Academy отново демонстрира силата и дълбочината на своите пилотски открития и програма за развитие, когато четиримата нови випускници от Академията получиха наградата си – участие в „24 часа на Дубай“. Двама от PlayStation 3 експерт геймъри,

Пътят към Дубай завърши със сребро за новите европейски и руски GT Academy победители

Този уикенд Nissan PlayStation GT Academy отново демонстрира силата и дълбочината на своите пилотски открития и програма за развитие, когато четиримата нови випускници от Академията получиха наградата си – участие в „24 часа на Дубай“. Двама от PlayStation 3 експерт геймъри, превърнали се в истински Nissan състезатели, пресякоха финала на невероятното второ място в класа си, докато, след драми през нощта, вторият Nissan 370Z Nismo GT4 завърши на девета позиция.
Nissan 370Z Nismo със състезателен №127, пилотиран от Волфганг Рейп и Марк Шулжицкий, партниращи си с професионалистите Лукас Ордонез и Роман Русинов, финишира на втора позиция. Лукас осигури възможно най-добрата стартова позиция, записвайки първо време в квалификацията в клас SP3. Ордонез бе пилотът, който стартира пръв в надпреварата, след което остави волана в ръцете на Роман. Следващ по ред бе Волфи, който победи 830 000 Gran Turismo 5 геймъри по пътя към титлата в 2012 GT Academy Europe. Той седна в кокпита за първия си стинт в международно състезание, и в типичния за състезанията за издръжливост сценарий, белгиецът премина през огнено кръщение!
“Беше прекрасно усещане да излезеш на натоварената писта с най-добрите пилоти и автомобили, срещу които някога сме се състезавали,“ каза той. “Имах добро, чисто пилотиране и поех лидерството в класа точно преди края на моята смяна. За съжаление, по време на обиколката ми за прибиране в бокса, друг автомобил изгуби колело. Разбрах това, когато го ударих с максимална скорост. Осъзнах какво се беше случило и се надявах повредата в предната част на моя Nissan да не е много лоша. След това станах свидетел на работата на момчетата от RJN, които поправиха автомобила ми за по-малко от час.“
Този инцидент върна автомобила с №127 на девета позиция в класа и означаваше, че при първия си стинт Марк беше под напрежение, за да се увери, че всичко е наред с автомобила, като започне с по-бавни времена и постепенно достигне до максималното си състезателно темпо. Подобно на Волфи, той свърши прекрасна работа и започна битката за изкачване към върха, която продължи цяла нощ. До първите слънчеви лъчи те стигнаха до третото място, и след постоянно догонване на лидерите в събота сутринта, руският пилот Марк бе този, който прекоси финала на заслужената втора позиция в класа.
От другата страна на гаража, за автомобил №147 състезанието беше доста по-трудно. Германският победител Петер Пизера и неговият ментор Сабине Шмиц си партнираха с щатския победител Стив Дохърти и пилотът на Nissan Алекс Бункомбъл. Те направиха прекрасен старт, когато Алекс пое водачеството в класа, но в началото на вечерта Сабине излетя от пистата заради студени гуми, веднага след Code 60 период (бележка: в „24 часа на Дубай“ няма коли за сигурност, а само „Код 60“, при който автомобилите трябва да намалят до 60 км/ч). Първоначално изглеждаше, че повредата в задната част на автомобила е непоправима, но след час и половина работа механиците на RJN върнаха автомобила на пистата, този път в ръцете не Петер.
“Това беше изключителен опит и се надявам, че е само първата стъпка от дълга състезателна кариера за мен,“ каза Петер. “Загубихме много време през нощта, но запазихме концентрация и натискахме до самия финал. В действителност бе добре за мен, че загубихме време, защото бях много нервен преди състезанието, но загубата на това време ме мотивира да изляза на пистата и да се боря да го наваксаме. Всичко, което трябваше да направим, бе да си спомним на какво ни научиха. Беше чудесно изживяване и искам да го изживея отново.“
Независимо от проблемите, Nissan №147 финишира на 9-та позиция след 24 часа надпревара, а зад волана бе американският победител Стив Дохърти.
“Това беше поредното прекрасно състезание, в което голяма група хора както зад кулисите, така и тези на „сцената“, се обединиха, за да превърнат мечтите в реалност,“ коментира Дарън Кокс, директор на Nissan Global Motorsports: “Беше чудесно да чуеш слушателите на радио „Льо Ман“ да присъдят наградата Spirit of Le Mans на момчетата от RJN. Те заслужиха това. Също така, като състезателен отбор, ние имаме треньори на пилотите, медийни учители, филмови екипи и агенции, всички от които работиха здраво, за да направят това реалност. Нивото, което четиримата нови пилоти достигнаха за само пет месеца, е доказателство за всички, както и че реалността е, че „все още не сте видeли нищо!“.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт