728 x 90

20 пилоти в WTCC през 2015 година

20 пилоти в WTCC през 2015 година

20 пилоти и 11 тима са заявили участие в сезон 2015 на Световния пистов шампионат за туристически автомобили (WTCC), обяви вчера генералният мениджър на шампионата Франсоа Рибейро. Той потвърди, че всички заявени ще карат коли от група ТС1 и допълни, че очаква трета кола на Campos Racing за отделни състезания, с което пилотите ще станат

20 пилоти и 11 тима са заявили участие в сезон 2015 на Световния пистов шампионат за туристически автомобили (WTCC), обяви вчера генералният мениджър на шампионата Франсоа Рибейро. Той потвърди, че всички заявени ще карат коли от група ТС1 и допълни, че очаква трета кола на Campos Racing за отделни състезания, с което пилотите ще станат 21.

Заводският тим на световните шампиони при пилотите и конструкторите Citroen вече включва четирима пилоти: първенеца за миналата година Хосе Мария, Лопес, Иван Мюлер, Себастиен Льоб и Ма Кин Хуа, а частният отбор Loeb Racing ще участва с един автомобил C-Elysee за Мехи Бенани.

За заводския тим на Honda отново ще карат Габриеле Таркини и Тиаго Монтейро, а японската марка ще бъде представена и от три частни отбора. За Zengo Motorsport е заявен Норберт Михелиц, за Proteam – Душан Боркович и за Nika Racing Рикард Райдел, въпреки че Райдел няма да участва в класирането на частните пилоти.

Lada ще участва с новия си модел Vesta, като колите са за Роб Хъф, Джеймс Томпсън и Михаил Козловски. Руският тим пропусна тестовете в Барселона и представянето на шампионата пред медиите, като вместо това предпочете да прави тестове в базата си на френската писта „Маникур” – колите се подготвят от френската компания Oreca.

Четири частни тима за заявили седем автомобила Chevrolet Cruze: Munnich Motorsport, Campos Racing, Craft Bamboo Engineering и ROAL Motorsport.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт