728 x 90

Българин стартира с Lotus в сериите GT4

    17-годишният картингист Павел Лефтеров ще дебютира този уикенд в първия старт от сериите GT4 с Lotus Evora GT4, заявен от варненския клуб Булавто. Автомобилът на варненския пилот е във Франция, където се подготвя за първия старт от сезона на пистата „Ногаро”, а начело на екипа механици е италианецът Габриеле Кастелани, с когото Павел работи още

    17-годишният картингист Павел Лефтеров ще дебютира този уикенд в първия старт от сериите GT4 с Lotus Evora GT4, заявен от варненския клуб Булавто.

    Автомобилът на варненския пилот е във Франция, където се подготвя за първия старт от сезона на пистата „Ногаро”, а начело на екипа механици е италианецът Габриеле Кастелани, с когото Павел работи още от картинга.

    Лефтеров е заявен сам за първия старт, тъй като младежът е доста висок – 188 сантиметра и предпочита да кара цялото състезание, вместо тимът да губи време в бокса докато сменя седалката на евентуалния му съотборник.

    Състезателният Evora GT4 е сглобен в Lotus като част от клиентската програма на британската марка за сериите, а Павел вече има зад гърба си два двудневни теста с колата – първо на тестовото трасе на Lotus в Хетел, а след това и на пистата „Тацио Нуволари” в Италия.

    Лефтеров дебютира в автомобилния спорт след четири национални титли в картинга, спечелени от 2007 година насам, а през 2011 година е шампион на Източна Европа. Лефтеров е заявен с №6 за този сезон в GT4.

    На „Ногаро” ще дебютира и българският тим Sofia Cars Motorsport, който ще участва с два автомобила Sin R1 GT4. За състезанието са заявени Григор Григоров и основателя на тима Росен Даскалов (двамата ще делят автомобила с №11), а германецът Хедрик Щил ще кара колата с №71) – тази, с която Даскалов се състезава миналата година. Според по-ранната информация от тима в първата кола трябваше да са Григоров и бившият картингист Иво Цонев, но няма информация на какво се дължи промяната в заявката за „Ногаро”.

    Другият автомобил Sin R1 GT4, с който трябваше да се състезава Мирослав Ангелов е пострадал при катастрофа по време на предсезонните тестове и в тима се надяват да го възстановят за втория старт от сезона, който е на 24 май на холандската писта „Зандвоорт”.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт