728 x 90

Румен Дунев: Необходими са спешни промени!

Румен Дунев: Необходими са спешни промени!

Пилотът на Дунев Рейсинг Румен Дунев се оказа едва вторият пилот, който днес завърши първите две състезания в група Макси от шампионата на затворен маршрут, който стартира във Велико Търново. „За съжаление, карахме само аз и Коцето Маршавелов, което не смятам, че е приемливо, нито за нас, нито за публиката – заяви след финала Румен.

Пилотът на Дунев Рейсинг Румен Дунев се оказа едва вторият пилот, който днес завърши първите две състезания в група Макси от шампионата на затворен маршрут, който стартира във Велико Търново.

„За съжаление, карахме само аз и Коцето Маршавелов, което не смятам, че е приемливо, нито за нас, нито за публиката – заяви след финала Румен. – Заедно с моите колеги, които се събрахме за началото на сезона обмисляме някакви мерки, които да дадат ефект и в състезанията да участват повече коли, които и да стигат финала. Бърз ефект няма как да участваме, но за старта в Русе трябва да приемем бързи мерки, за да не се повтаря днешната случка. Буквално до ден-два ще се видим с Маршавелов и Илия Царски, за да синхронизираме идеите си – най-важното е да направим така, че колите ни да станат по-издръжливи. Днес (б.р вчера) това, което стана с Илия на старта е показателно. Той не успя да запали за началото на загряващата обиколка и по правилата нямаше право да стартира. Може би ако не гасим колите преди старта, подобни случаи ще намалеят. Защото нашите коли станаха твърде сложни, задължени сме да ги гасим на стартовата решетка, а правилата не ни позволяват да имаме каквото и да е под ръка, за да реагираме в такава ситуация. От това, че днес Илия не стартира, не губи само той, губим всички ние. Ще искаме въвеждането на някакви рестрикции за колите и строг контрол от страна на Техническата комисия на БФАС. Още не сме уточнили идеята, но примерно вариант е втулка на турбото. Що се отнася до моето представяне, имахме сериозни проблеми с колата в хода на тренировките и преди състезанието направихме много промени, за да можем днес да стартираме. Това, което постигнах днес беше максимума на възможностите на колата. Но ми е ясно, че ако бяха стартирали 20 коли, аз щях да съм 20-и. Имаме много проблеми за решаване и още утре се захващаме с тях.”

Следващият кръг от националния шампионат на затворен маршрут е на 16-17 май в Русе.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт