728 x 90

Ford анонсира завръщане в "24 ч. на Льо Ман" с новия суперкар GT (+ видео)

Ford анонсира завръщане в "24 ч. на Льо Ман" с новия суперкар GT (+ видео)

Форд се завръща в легендарното състезание за издръжливост "24 ч. на Льо Ман" през 2016 г. с нов болид, изграден върху базата на серийния супер автомобил Ford GT. По този начин Ford отбелязва половин-вековния юбилей от знаковата победа в Льо Ман през 1966 г., когато всички места за подиума са за Ford GT40 Mk2. Състезателният

Форд се завръща в легендарното състезание за издръжливост "24 ч. на Льо Ман" през 2016 г. с нов болид, изграден върху базата на серийния супер автомобил Ford GT. По този начин Ford отбелязва половин-вековния юбилей от знаковата победа в Льо Ман през 1966 г., когато всички места за подиума са за Ford GT40 Mk2.

Състезателният пистов вариант Ford GT ще бъде ще бъде снабден с модифицирана версия на 3,5-литров двигател V6 EcoBoost. За мощността на мотора в Ford GT Le Mans Racecar засега не се съобщава нищо, като аналогът за обикновените пътища развива повече от 600 к.с.

Новият болид на Форд ще се състезава в клас LM GTE-Pro и, освен участието в Льо Ман, ще вземе участие в световните серии за издръжливост под егидата на ФИА и сериите TUDOR United SportsCar Championship. Състезателният дебют на Ford GT Le Mans Racecar ще се състои през януари 2016 г. на пистата Дейтона във Флорида.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт