728 x 90

Модификация на Volkswagen Golf за пистови състезания

Фолксваген представи пистова бегачка – модификация на хечбека Golf, подготвена за състезанията на туринг автомобили Touring Car Racer International Series. На пистата за пръв път колата ще излез още този уикенд по време на поредния етап от състезателните серии, който ще се проведе на австрийската писта Red Bull Ring. Състезателният Голф е с 40 см

Фолксваген представи пистова бегачка – модификация на хечбека Golf, подготвена за състезанията на туринг автомобили Touring Car Racer International Series. На пистата за пръв път колата ще излез още този уикенд по време на поредния етап от състезателните серии, който ще се проведе на австрийската писта Red Bull Ring.

Състезателният Голф е с 40 см по-широк от стандартния Volkswagen Golf, притежава карбоново антикрило, облекчен интериор със седалки OMP, каркас за безопасност и 18-цолови джанти с гуми Michelin. Хечбекът с предно задвижване се привежда в задвижване чрез двулитров турбо двигател с 330 к.с. (410 Нм), работещ съвместно с шестстепенна автоматична трансмисия DSG. Заедно с теглото на пилота автомобилът ще тежи минимум 1260 кг.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт