728 x 90

Павел Лефтеров спечели на "Нюрбургринг" (+ еидео)

Павел Лефтеров спечели на "Нюрбургринг" (+ еидео)

Българският пилот Павел Лефтеров спечели втората надпревара на легендарната писта „Нюрбургринг” от състезателния уикенд в сериите GT4. Лефтеров, който се състезава с Lotus Evora, стартира 10-и, но само след една обиколка вече беше шести, а преди задължителните спирания в бокса стигна до 5-ото място. След това атаката на българина продължи и в решителната атака към

Българският пилот Павел Лефтеров спечели втората надпревара на легендарната писта „Нюрбургринг” от състезателния уикенд в сериите GT4. Лефтеров, който се състезава с Lotus Evora, стартира 10-и, но само след една обиколка вече беше шести, а преди задължителните спирания в бокса стигна до 5-ото място.

След това атаката на българина продължи и в решителната атака към челото той въртеше обиколки с 5 секунди по-бързи от тези на съперниците му на мокрото трасе. В последните турове Павел догони водача Карстен Струве с Porsche Cayman, като стопи аванса му от 18 секунди, изпревари го и на финала имаше аванс от над 2 секунди.

В първото състезание на „Нюрбургринг” Лефтеров също стартира десети и завърши на 10-о място и на 3-а позиция в категорията на аматьорите. В Германия Лефтеров записа третата си победа в първия сезон в сериите GT4. Преди това пилотът на Булавто спечели и двете състезания на белгийската писта „Спа”.

Двете коли на българския тим Sofia Car Motorsport – Sin R1 GT4 не участваха в състезанията на „Нюрбургринг”, тъй като отборът не получи съгласието на останалите тимове Хенрик Щил да кара сам единия автомобил. След това решение отборът изтегли колите си преди двата старта днес.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт