728 x 90

Mercedes представи колата си за DTM за догодина

Mercedes показа снимки на новия си състезателен автомобил, с който компанията ще участва догодина в Германския пистов шампионат за туристически автомобили (DTM) – С63 DTM. Новината дойде след появата в интернет на ескизи на бегачката, разпространени по време на надпреварата от DTM в Москва през миналия уикенд. Новият автомобил ще започне тестове през зимата, потвърдиха

Mercedes показа снимки на новия си състезателен автомобил, с който компанията ще участва догодина в Германския пистов шампионат за туристически автомобили (DTM) – С63 DTM. Новината дойде след появата в интернет на ескизи на бегачката, разпространени по време на надпреварата от DTM в Москва през миналия уикенд. Новият автомобил ще започне тестове през зимата, потвърдиха от Mercedes.

„Новият C63 изглежда много добре – заяви пилотът на DTM с най-много опит от сега състезаващите се да Mercedes звезди Гари Пафет. – Новите форми на колата ми харесват, но естествено, в новия автомобил ще има и много компоненти от колите, с които се състезаваме сега. Естествено, целта ни с новата кола ще са колкото се може повече победи и се надявам, че ще имаме шанс да се борим и за титлата в DTM през 2016 година.”

„Техническите правила на DTM са много строги и ни ограничават в развитието на автомобилите, затова новата кола прилича на тези, които гледате сега по пистите – допълни шефът на Mercedes-AMG Улрих Фриц. – Има определен брой компоненти, които трябва да бъдат пренесени от старата кола в новата и от това ограничение няма измъкване. Правилата не позволяват промени в аеродинамиката, но тя ще бъде съобразена с формите на новия С63.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт