728 x 90

Павел Лефтеров с четвърта победа в сериите GT4

Павел Лефтеров с четвърта победа в сериите GT4

Българският пилот Павел Лефтеров (Lotus Evora) спечели четвъртата си победа в сериите GT4, след като триумфира в последния старт за сезона на пистата „Мизано” в Италия. Лефтеров стартира от първа позиция, като заради силния дъжд колоната потегли зад кола на сигурността, след това обаче пилотът на „Булавто” се откъсна напред и започна да трупа аванс

Българският пилот Павел Лефтеров (Lotus Evora) спечели четвъртата си победа в сериите GT4, след като триумфира в последния старт за сезона на пистата „Мизано” в Италия. Лефтеров стартира от първа позиция, като заради силния дъжд колоната потегли зад кола на сигурността, след това обаче пилотът на „Булавто” се откъсна напред и започна да трупа аванс пред съперниците си.

Зад него след поредица атаки и изпреварвания втори завърши Саша Халек с KTM, а трети остана Хенрик Щил с българския автомобил Sin R1.

17-годишният Лефтеров завърши втори в класирането на аматьорите в първия си сезон в сериите GT4 и може да претендира за това, че е най-успешният клиент на Lotus през този сезон с четирите си състезания, спечелени на най-известните писти в шампионата: „Спа”, „Нюрбургринг” и „Мизано”. Освен това българинът се утвърди и като най-бързият и постоянен пилот на дъжд в сериите GT4 през 2015 година.

В предпоследния старт от сезона Лефтеров отпадна заради скъсан шарнирен болт малко преди финала, точно когато беше догонил лидера в класирането Джордан Уит. Преди това съотборникът на Уит – Маркъс Клътън изпревари Лефтеров и поведе в състезанието, но Павел гони до последно лидерите.

Шампион при аматьорите стана Даниел Укерман, който си осигури титлата още в предишния състезателен уикенд на „Нюрбургринг”, а заедно с него и Лефтеров в Топ 3 в края на сезона влезе и Томас Кребс.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт