728 x 90

Двама корейци идват в Hyundai Racing Trophy България

    Двама корейски пилоти идват в родния едномарков шампионат Hyundai Racing Trophy, разкриха за autoclub.bg от вносителя на Хюндай за България. Амбицията на състезателите от Южна Корея е да използват опита и уменията на българските си колеги върху направената у нас рали бегачка Hyundai i20 Coupe R1. Основната цел на компанията да успее да подготви с

    Двама корейски пилоти идват в родния едномарков шампионат Hyundai Racing Trophy, разкриха за autoclub.bg от вносителя на Хюндай за България. Амбицията на състезателите от Южна Корея е да използват опита и уменията на българските си колеги върху направената у нас рали бегачка Hyundai i20 Coupe R1. Основната цел на компанията да успее да подготви с нашите коли корейски кадри за участие в световния рали шампионат WRC.

    Междувременно през този уикенд (17-18 октомври) на писта "Дракон" ще се проведе първото състезание на затворен маршрут на Hyundai Racing Trophy. Пети кръг на едномарковия шампионат ще е част от седмия кръг в националния шампионат на затворен маршрут писта „Дракон”.

    Участие в надпреварата ще вземат четирима пилоти на Хюндай – Григор Григоров, Дочо Цвятков, Симеон Симеонов и Христо Геров. Досега те са показвали своите умения само на рали шампионати („Твърдица-Елена“, „България“, „Сливен“, „Стари столици“). Преди старта на състезанието на писта „Дракон“ четиримата ще получат напътствия как най-добре да се справят от треньора на едномарковия шампионат Петър Гьошев.

    В събота, 17 октомври, ще се проведат официалните тренировки – с времетраене по 20 мин., с прекъсване между тях от минимум 40 минути. Стартът на състезанието е в неделя, 18 октомври, в 14:30 часа. Автомобилите се подреждат на стартовата решетка според постигнатите резултати от тренировката. В случай на равенство във времената, по-предно място заема този, който е постигнал резултата по-рано от другия. Състезанието включва 10 обиколки на трасето, което е дължина 2048 метра, широчина – 10.50 метра, а на старт-финала – 12.00 метра. Същото има 8 леви и 6 десни завоя.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт